årets lista 2017 + 2018

31.12.2017 kl. 14:46

 

Årets sista dag är här och jag tänkte passa på att krypa ur mitt ide och fylla i Ratatas lista för 2017 + 2018. Jag tycker om få avsluta året med att se tillbaka på allt som hänt, det är så mycket man annars glömmer bort. 

2017 var året när jag:

Sjönk djupare ner i kameraträsket (bland annat här), gick på festivaler här och här, tillbringade sommaren i Åbo, började blogga här och en massa annat som jag knappt kommer ihåg.

Fem ord som beskriver 2017:

Stressigt, roligt, lärorikt, utmanande och rätt häftigt ändå.

 

 

Årets höjdpunkt:

Måste nog vara när vi såg The Killers, och när de släppte sitt nya album. Annars har hela året varit helt skapligt, inga gigantiska höjdpunkter men en hel massa bra och trevliga saker har hänt. 

Året genom Spotify:

The Killers, vilken surprise (not), och soundtracket till La la land, actually en surprise. Jag har väldigt varierande perioder då jag inte alls lyssnar på Spotify, medan jag ibland riktigt frossar i musik.

 

 

Årets maträtter:

Förutom alla vårrullar jag proppade i mig under sommarjobbsluncherna så var nog linssoppan fortfarande en stor favorit som följt med från tidigare år in i 2017. Recept finns här

 

 

Årets kulturupplevelser:

I och med sommarjobbet har jag deltagit i en hel del kulturevenemang (och en heeeeeel massa Finland 100-evenemang), med det mysigaste i år var nog bokmässan jag gick på med mamma. Bloggade om det här. Borgåpride var ju också nice.

Årets samhällsfenomen:

#metoo förstås! Har skrivit om det här och här.

Årets sommarminne:

Hela sommaren är som ett bra sommarminne, även om jag var väldigt ovan att tillbringa sommaren i en stad. Jag tog en dag i taget och försökte göra så mycket jag kunde med det jag hade. 

 

 

Årets gimme more:

Jag hade tid att göra roliga saker, i alla fall på sommaren. Mer tid att fota, läsa och pyssla är alltid nice. 

Årets gimme less:

Dat fuckin stress.

Årets utmaning:

Att få studierna och resten av livet att gå ihop.

 

2018 blir året när jag:

Skriver kandi och flyttar till Vasa.

Fem ord som kommer beskriva 2018:

Stress, mognad, glädje, ångest men lärorikt.

Året 2018 höjdpunkt:

När kandin är inlämnad, gud vilken känsla det måste vara. Jag ser också framemot resan till Madrid i april. Fan vad skönt det ska bli.

Året 2018 genom Spotify:

Mera The Killers, men också kanske något nytt? Är så lat med att upptäcka ny musik, jag håller mig ofta till gammalt och bekant.

Året 2018 maträtter:

Mycket vegetariskt i alla fall, eftersom jag kommer att flytta med Ea (som är vegetarian) till Vasa. 

Året 2018 kulturupplevelser:

Jag har inget planerat, men någon kultur kommer jag väl att konsumera antar jag.

Året 2018 samhällsfenomen:

En fortsättning på #metoo-kampanjen, får se hur det kommer att framskrida.

 

 

Året 2018 sommarminne:

Jag hoppas att jag kommer att få en riktigt rolig och skön sommar, men jag har ingen aning var jag kommer att befinna mig, har inte ens börjat tänka på sommarjobb.

Året 2018 gimme more:

Tid att göra roliga saker.

Året 2018 gimme less:

Mindre ångest och mindre stess (önsketänkande).

Året 2018 utmaning:

Att flytta till och bo i Vasa. Och studierna där. Det kommer att bli roligt, men väldigt tungt.

Victoria
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

genom ett snapchatfilter

Åbo, 12.3.2018

Det regnar i Åbo och genom snapchatfiltret ser det ut som ett slarvigt konstverk.

Victoria
13.03.2018 kl. 22:31

djungelkatt

Jag är tydligen inte den enda som längtar efter våren. 

 

Victoria
25.02.2018 kl. 14:42

drömmar om vår

 

För en gångs skull sitter jag vid skrivbordet och studerar. Jag har klätt på mig ordentligt för första gången på flera dagar och skrider inte omkring i pjamas och morgonrock som mantel. Jag bubblar av energi, men inte av studiemotivation. 

Det är ordentligt med minusgrader ute men solen värmer genom fönstret och jag känner att jag äntligen får se en skymt av våren. Blå himmel, gullysande byggnader, färger. Jag vill måla, men jag kan inte, och jag har inte tid. Jag vill skriva någonting annat än essäer och inlärningsdagböcker, men jag kan inte. Har inte tid.

Istället sitter jag och skriver ett blogginlägg. Jag vet inte vad jag ska skriva, och jag vet att det inte kommer att bli bra. Jag kan inte sätta ord på frustrationen som växer inom mig. En lust att skapa, men inga resurser. Det finns så mycket jag vill göra, men det enda jag gör är att studera, eller tänka på att studera, eller planera att studera. Jag tillåter mig inget annat.

För jag borde ju bli klar med den där essän, jag borde ta tag i nästa veckas läsning, och veckorna före det som jag ännu inte har kommit i kapp. Jag borde vara förutseende och börja på alla uppgifter i tid. Så många borden, så många måsten. 

Men när jag sitter vid skrivbordet och drömmer om våren så kan jag inte hjälpa att ändå tro att det kommer att finnas tid för annat, allt kommer att bli bra. Om inte nu, så någon gång. 

Victoria
21.02.2018 kl. 12:46

det finns inga unisexrockar mer

Jag sitter i bilen iklädd min pappas gamla rock. En stor, lite för stor, röd dunrocksdröm. Mamma oroar sig för att jag kommer att frysa.

"Inte med den här rocken" svarar jag.

"Den är faktiskt bäst, jag hade själv en likadan. På den tiden hade man likadana rockar om man var tillsammans" svarar hon.

"Nu finns det inga unisexrockar mer, mamma."

Varför gör det inte det?

Victoria
20.02.2018 kl. 12:32

minus åtta

Åbo, 21.1.2018, -8°

Det känns som att det äntligen har blivit lite vinter. Det är långt ifrån min barndoms meterhöga vita drivor och riktig ordentlig kyla som nyper i kinderna, men det är riktigt passligt för mig. Jag gillar inte ens vintern, mest för att det är mörkt och kallt och blött (snö som smälter), men jag hade glömt bort hur fin vintern kan vara. Rimfrost på träden som får dem att se sockerbeströdda ut, en magical fairytale forest. 

Jag hade glömt hur fin snön kan vara.

Fuck global warming.

Victoria
24.01.2018 kl. 17:01

måndagsskumppa och överraskningsparty

I går fyllde N 23 år och jag hade tillsammans med några vänner ordnat ett överraskningsparty för honom. Var så nervös hela eftermiddagen att någonting skulle gå snett, men det gick förvånandsvärt bra och födelsedagsbarnet blev genuint överraskad. Lyckat, med andra ord.

Några partypeople som dab the haters *dryper av sarkasm*

Jag hade dukat upp chipsbuffé á la studerandebudget som vi kombinerade med en flaska skumppa. Classy af.

Vi spelade för första gången First dates vilket i korthet går ut på att ett par (i spelet då) ska gissa Who's most likely to...? medan resten av spelarna ska gissa om paret kommer att hålla med varandra eller inte. Väldigt kul spel att spela med personer man inte känner helt utan och innan, man får veta en hel del vad man tycker och tänker om varandra. 

Jag var skitdålig på att ta bilder längs med kvällen så jag har bara en sorlig bild på våra tomma skumppaglas. Men brukar det inte sägas att då man har riktigt roligt glömmer man att ta bilder? Jag tänker i alla fall säga det. För fan vad roligt och mys vi hade.

Victoria
16.01.2018 kl. 23:34

solkatt

Victoria
12.01.2018 kl. 22:21