some kind of love till ett album som är så mycket mer än bara ett album

Publicerad 09.10.2017 kl. 12:31

Höstens höjdpunkt, det jag har gått och väntat på i flera år, The Killers nya album är ute. Fredagen den 22 september dök det upp i butikerna, och jag marscherade direkt och köpte albumet.

Och jag älskar det. Jagälskarjagälskarjagälskar det så jävla mycket, mer än jag nånsin har älskat ett album förut. Dessutom kom det vid just rätt tidpunkt, känslorna som förmedlas kunde inte passa bättre med min sinnesstämning den här hösten.

Och låtarna. De är alla guldkorn i ett större sammanhang. De är så fina, så spot-on. Första gången jag hörde Life to come i enrum började jag gråta. Jag gråter, för första gången på länge, och det känns lite bättre, som att jag blir lite lättare.

Och bäst av allt. Låtarna förmedlar hopp. En dag, även om det kan vara en lång väg dit, kommer allt att vara bra.

 

 

Victoria
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

drömmar om vår

 

För en gångs skull sitter jag vid skrivbordet och studerar. Jag har klätt på mig ordentligt för första gången på flera dagar och skrider inte omkring i pjamas och morgonrock som mantel. Jag bubblar av energi, men inte av studiemotivation. 

Det är ordentligt med minusgrader ute men solen värmer genom fönstret och jag känner att jag äntligen får se en skymt av våren. Blå himmel, gullysande byggnader, färger. Jag vill måla, men jag kan inte, och jag har inte tid. Jag vill skriva någonting annat än essäer och inlärningsdagböcker, men jag kan inte. Har inte tid.

Istället sitter jag och skriver ett blogginlägg. Jag vet inte vad jag ska skriva, och jag vet att det inte kommer att bli bra. Jag kan inte sätta ord på frustrationen som växer inom mig. En lust att skapa, men inga resurser. Det finns så mycket jag vill göra, men det enda jag gör är att studera, eller tänka på att studera, eller planera att studera. Jag tillåter mig inget annat.

För jag borde ju bli klar med den där essän, jag borde ta tag i nästa veckas läsning, och veckorna före det som jag ännu inte har kommit i kapp. Jag borde vara förutseende och börja på alla uppgifter i tid. Så många borden, så många måsten. 

Men när jag sitter vid skrivbordet och drömmer om våren så kan jag inte hjälpa att ändå tro att det kommer att finnas tid för annat, allt kommer att bli bra. Om inte nu, så någon gång. 

Victoria
Publicerad 21.02.2018 kl. 12:46

det finns inga unisexrockar mer

Jag sitter i bilen iklädd min pappas gamla rock. En stor, lite för stor, röd dunrocksdröm. Mamma oroar sig för att jag kommer att frysa.

"Inte med den här rocken" svarar jag.

"Den är faktiskt bäst, jag hade själv en likadan. På den tiden hade man likadana rockar om man var tillsammans" svarar hon.

"Nu finns det inga unisexrockar mer, mamma."

Varför gör det inte det?

Victoria
Publicerad 20.02.2018 kl. 12:32

minus åtta

Åbo, 21.1.2018, -8°

Det känns som att det äntligen har blivit lite vinter. Det är långt ifrån min barndoms meterhöga vita drivor och riktig ordentlig kyla som nyper i kinderna, men det är riktigt passligt för mig. Jag gillar inte ens vintern, mest för att det är mörkt och kallt och blött (snö som smälter), men jag hade glömt bort hur fin vintern kan vara. Rimfrost på träden som får dem att se sockerbeströdda ut, en magical fairytale forest. 

Jag hade glömt hur fin snön kan vara.

Fuck global warming.

Victoria
Publicerad 24.01.2018 kl. 17:01

måndagsskumppa och överraskningsparty

I går fyllde N 23 år och jag hade tillsammans med några vänner ordnat ett överraskningsparty för honom. Var så nervös hela eftermiddagen att någonting skulle gå snett, men det gick förvånandsvärt bra och födelsedagsbarnet blev genuint överraskad. Lyckat, med andra ord.

Några partypeople som dab the haters *dryper av sarkasm*

Jag hade dukat upp chipsbuffé á la studerandebudget som vi kombinerade med en flaska skumppa. Classy af.

Vi spelade för första gången First dates vilket i korthet går ut på att ett par (i spelet då) ska gissa Who's most likely to...? medan resten av spelarna ska gissa om paret kommer att hålla med varandra eller inte. Väldigt kul spel att spela med personer man inte känner helt utan och innan, man får veta en hel del vad man tycker och tänker om varandra. 

Jag var skitdålig på att ta bilder längs med kvällen så jag har bara en sorlig bild på våra tomma skumppaglas. Men brukar det inte sägas att då man har riktigt roligt glömmer man att ta bilder? Jag tänker i alla fall säga det. För fan vad roligt och mys vi hade.

Victoria
Publicerad 16.01.2018 kl. 23:34

solkatt

Victoria
Publicerad 12.01.2018 kl. 22:21

solstrålsnystan

Jag snubblade över min skaparglädje för någon dag sedan, och jag som trodde att den för alltid skulle vara borttappad. Men tydligen var det inget värre än vad lite ledighet kunde fixa. Efter att ha prövat på några varv på mammas strumpstickning insåg jag att jag inte alls var så värdelös på att sticka som jag trodde att jag var, så jag bestämde mig för att sätta igång med ett stickprojekt.

Jag har fått gult på hjärnan (vilket också märks här på bloggen), så när jag stod i butiken och tittade på garn valde jag ett solrosgult nystan. Det är lite som färgterapi att sticka med det garnet. Ett nystan av solstrålar, verkligen. 

Vad ni ser på bilden är förhoppningsvis början på en tröja, annars kanske en alldeles för bred halsduk. Den som lever (och stickar) får se.

Victoria
Publicerad 07.01.2018 kl. 19:12

en skärva av blå himmel

Borgå, 2.1.2018

Jag hade lyckats kravla mig upp ur sängen för att möta den gråa januaridagen. Jag tittade upp mot himlen och mitt i allt det gråa fanns det något blått. En skärva av blå himmel. Jag funderade tyst för mig själv om det var en sorlig metafor för mitt liv. Just nu då jag är ledig känns allt inte så farligt ändå, livet känns inte så jobbigt. Men ledigheten lider mot sitt slut och bussbiljetten tillbaka till Åbo är redan bokad. Tillbaka till studierna och den oändliga strömmen med måsten. Tillbaka till grå himmel.

Victoria
Publicerad 04.01.2018 kl. 22:07