en sommar, en bucket list

18.09.2017 kl. 14:14

Jag märkte att jag för några år sedan började skriva listor på vad jag ville få ut av sommaren, för att tagga sommar liksom. När jag tänker tillbaka på tidigare listor har de i princip sett likadana ut år efter år, med några små variationer. Årets lista såg ut så här. (Det är inga världsomvälvande punkter direkt, det handlar mer om att göra sånt jag inte hinner med under året.)

 Festivaler!!!
 Sy ett eget plagg
 Läsa böcker
 Blogga/skriva
 Bo på sommarstugan (ett veckoslut)
 Gör någonting roligt med N i augusti

Jag måste säga att jag är förvånad över hur mycket jag har lyckats med, trots sommarjobb och två månaders vistelse i Åbo. I slutet av maj var jag tröstlöst besviken över att tvingas sitta instängd i en lägenhet under de vackraste månaderna på året istället för att vara ute på landet, men på något sätt lyckades jag göra sommaren 2017 till en riktigt bra sommar, trots allt.

Festivaler!!!
Mm, ja det lyckades jag ju med! På tre veckor besökte jag tre festivaler i två olika länder. Huhhu. Kan läsas mer om härhär och här.

Sy ett eget plagg
Även om det inte var riktigt det jag hade tänkt, så sydde jag om ett par svarta jeans till en kjol i augusti. När jag skrev listan hade jag väl tänkt sy någonting eget från scratch, men en kjol av ett par jeans är väl inte så dumt. Här har jag på mig kjolen.

Läsa böcker
Någon bokmal har jag inte hunnit bli under sommaren, men jag har ändå läst tillräckligt för att jag ska vara nöjd och kunna kryssa för den här punkten. Här och här är de läsupplevelser jag bloggat om.

Blogga/skriva
Jaa, hur bloggandet har gått kan man ju se på mitt arkiv. Riktigt bra, enligt mig. Jag har skrivit om sånt som jag tycker om, och har haft somriga bilder att pryda inläggen med. Huu, för hösten och vintern, hur ska jag lyckas få fina bilder till bloggen när det är mörkt nästan konstant?
Skrivadet i allmänhet är väl inget att skryta med, jag har öppnat något dokument på datorn nu och då och skrivit när andan fallit på, men inga romaner den här sommaren heller. På jobbet har jag förstås skrivit, till lust och leda.

Bo på sommarstugan
Punkten jag aldrig lyckas med, och fortfarande inte har klarat av. Visst har jag vistats på sommarstugan, det är det lätt att göra när man bor bara några kilometer i från. Där har vi också orsaken till varför jag aldrig har bott där, det är för nära hem. Alla bekvämligheter hemma lockar, men samtidigt är det lyx att få åka ut och ta ett dopp då det är fint väder, ligga i solen medan man torkar för att sedan åka hem igen till rinnade vatten och en ordentlig säng.

Gör någonting roligt med N i augusti
När jag skrev punkten hade jag tänkt mig någon liten utflykt, kanske en snabbvisit till Tallinn eller någonstans i Finland. Det blev inte av, men jag tycker vi hade roligt ändå. Vi åkte och simmade, umgicks med kompisar, jobbade tillsammans i garaget, besökte släktingar osv osv. 

Summan av kardemumman, 5/6 punker har jag klarat av den här sommaren, om man räknar optimistiskt. Inte så illa, verkligen inte. Nu kan jag med gott samvete lämna sommaren bakom mig med vetskapen att jag har tagit ut allt jag kunnat (och mycket mer).

Victoria
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

genom ett snapchatfilter

Åbo, 12.3.2018

Det regnar i Åbo och genom snapchatfiltret ser det ut som ett slarvigt konstverk.

Victoria
13.03.2018 kl. 22:31

djungelkatt

Jag är tydligen inte den enda som längtar efter våren. 

 

Victoria
25.02.2018 kl. 14:42

drömmar om vår

 

För en gångs skull sitter jag vid skrivbordet och studerar. Jag har klätt på mig ordentligt för första gången på flera dagar och skrider inte omkring i pjamas och morgonrock som mantel. Jag bubblar av energi, men inte av studiemotivation. 

Det är ordentligt med minusgrader ute men solen värmer genom fönstret och jag känner att jag äntligen får se en skymt av våren. Blå himmel, gullysande byggnader, färger. Jag vill måla, men jag kan inte, och jag har inte tid. Jag vill skriva någonting annat än essäer och inlärningsdagböcker, men jag kan inte. Har inte tid.

Istället sitter jag och skriver ett blogginlägg. Jag vet inte vad jag ska skriva, och jag vet att det inte kommer att bli bra. Jag kan inte sätta ord på frustrationen som växer inom mig. En lust att skapa, men inga resurser. Det finns så mycket jag vill göra, men det enda jag gör är att studera, eller tänka på att studera, eller planera att studera. Jag tillåter mig inget annat.

För jag borde ju bli klar med den där essän, jag borde ta tag i nästa veckas läsning, och veckorna före det som jag ännu inte har kommit i kapp. Jag borde vara förutseende och börja på alla uppgifter i tid. Så många borden, så många måsten. 

Men när jag sitter vid skrivbordet och drömmer om våren så kan jag inte hjälpa att ändå tro att det kommer att finnas tid för annat, allt kommer att bli bra. Om inte nu, så någon gång. 

Victoria
21.02.2018 kl. 12:46

det finns inga unisexrockar mer

Jag sitter i bilen iklädd min pappas gamla rock. En stor, lite för stor, röd dunrocksdröm. Mamma oroar sig för att jag kommer att frysa.

"Inte med den här rocken" svarar jag.

"Den är faktiskt bäst, jag hade själv en likadan. På den tiden hade man likadana rockar om man var tillsammans" svarar hon.

"Nu finns det inga unisexrockar mer, mamma."

Varför gör det inte det?

Victoria
20.02.2018 kl. 12:32

minus åtta

Åbo, 21.1.2018, -8°

Det känns som att det äntligen har blivit lite vinter. Det är långt ifrån min barndoms meterhöga vita drivor och riktig ordentlig kyla som nyper i kinderna, men det är riktigt passligt för mig. Jag gillar inte ens vintern, mest för att det är mörkt och kallt och blött (snö som smälter), men jag hade glömt bort hur fin vintern kan vara. Rimfrost på träden som får dem att se sockerbeströdda ut, en magical fairytale forest. 

Jag hade glömt hur fin snön kan vara.

Fuck global warming.

Victoria
24.01.2018 kl. 17:01

måndagsskumppa och överraskningsparty

I går fyllde N 23 år och jag hade tillsammans med några vänner ordnat ett överraskningsparty för honom. Var så nervös hela eftermiddagen att någonting skulle gå snett, men det gick förvånandsvärt bra och födelsedagsbarnet blev genuint överraskad. Lyckat, med andra ord.

Några partypeople som dab the haters *dryper av sarkasm*

Jag hade dukat upp chipsbuffé á la studerandebudget som vi kombinerade med en flaska skumppa. Classy af.

Vi spelade för första gången First dates vilket i korthet går ut på att ett par (i spelet då) ska gissa Who's most likely to...? medan resten av spelarna ska gissa om paret kommer att hålla med varandra eller inte. Väldigt kul spel att spela med personer man inte känner helt utan och innan, man får veta en hel del vad man tycker och tänker om varandra. 

Jag var skitdålig på att ta bilder längs med kvällen så jag har bara en sorlig bild på våra tomma skumppaglas. Men brukar det inte sägas att då man har riktigt roligt glömmer man att ta bilder? Jag tänker i alla fall säga det. För fan vad roligt och mys vi hade.

Victoria
16.01.2018 kl. 23:34

solkatt

Victoria
12.01.2018 kl. 22:21