Fri som en frisbee.

Var i måndags och spelade frisbeegolf efter jobbet med några Åbo-kompisar. Det var ju så fint väder så det var skönt att få gå ute i naturen. Tog skitmånga bilder i den vackra kvällsolen och ångrade lite att jag inte tog med mig min kamera.

Jag har tydligen fått dille på att fota fyrkantiga bilder, vet egentligen inte varför. Men telefonen tackar, jag tror jag sparar lite utrymme på det viset. 

Victoria
21.06.2017 kl. 22:20

Flädersaft över hustaken.

Med nyköpta champagneglas och flädersaft skålade jag och pojkvännen över hustaken i Åbo i kväll. Vad vi skålade för har jag inte en klar bild av, men kanske en skål för att livet på något sätt ändå är ganska bra för tillfället. Solen gick sakta ned över taken och mitt läppstift färgade kanten på glaset lika rött som himlen. Lifvet är förunderligt.

Victoria
19.06.2017 kl. 23:16

läsning bland syrenerna

På försommaren får jag en himla craving att läsa denna bok och de två andra böckerna i triologin. Jag fick dem till min födelsedag för många år sedan och jag hade länge som tradition att läsa dem varje sommar. Just då syrenerna blommar och deras doft fyller luften väcks längtan efter triologin igen. Det är som med vissa dofter ni vet, som väcker så starka minnen att det nästan känns som att man rest tillbaka i tiden.

Nu har jag inte läst dem på några somrar, jag tröttnade på dem eftersom jag nästan kunde dem utantill. I år fick jag åter lusten att sjunka ner i de välbekanta meningarna och den fängslande historien som utvecklar sig på pappret. Jag tror det är för att jag tillbringar sommaren i Åbo och känner mig ganska isolerad från min barndoms- och ungdomssommar som gjorde att jag ville ta en liten bit av min sommar med till stan. Får se om jag tycker att de är lika bra som jag då tyckte att de var. Hittills är jag inte besviken.

Victoria
18.06.2017 kl. 23:25

Lifvet.

I dag har jag hunnit med en hel sommar på en dag känns det som. Har åkt omkring med min gulleplutt till bil, en avoauto från -92, suttit i solen, gått på kalas och hunnit ligga på bryggan vid vår stuga. Kom just från bastun och jag ska ännu läsa lite innan jag går och lägger mig, och där har vi nästan en perfekt sommar. 

I och med att jag jobbar i Åbo under sommaren och inte får uppleva livet på landet som jag annars gör så tror jag att jag har blivit mycket mer effektiv när det gäller att ta vara på stunden. Hemhemma smäller jag in så mycket program jag kan på veckosluten och i Åbo försöker jag få ut det bästa av sommaren i stan. Hittills har jag klarat det rätt bra, men det är ju inte landelivet...

Victoria
17.06.2017 kl. 23:21

the Man

 

Har haft denna på repeat de senaste dagarna. Först var jag lite skeptisk (som alltid) men nu kan jag knappt lyssna på något annat. Jag har lyssnat på den när jag har gått till jobbet, varit på jobbet, gått hem från jobbet, hemma efter jobbet, till och med i bilen påväg hemhem (men inte på repeat då, jag tror att till och med jag skulle få spader av att lyssna på den i lite på två timmar i sträck).

Texten är en aningen cocky, javisst, men en falsettsjungande Brandon kompenserar det. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats och analysera sönder hela låten, men jag tänker bara säga: se på singelomslaget och koppla ihop det med texten, eller varför inte bara titeln? Varsågoda och analysera.

"Who's the man with the plan? I'm the man."

Visst behöver man lite cocky låtar ibland. 

Så här cool kände jag mig efter att ha lyssnat på The Man 
typ femtioelva gånger. The Killers in my heart.

Victoria
16.06.2017 kl. 22:05

inte din Victoria

Hallå Ratata, här är jag igen. Med en ny blogg. Hehe, förlåt. Men jag fick en identiteskris med min gamla blogg och visste inte hur jag skulle förhålla mig till den. Så jag började en ny, på min födelsedag. Det var ett fåfängt försök att förankra bloggen i något slags ur-jag, en person som jag skulle känna mig hemma med oavsett vad jag bloggar om. Hittills har jag med de flesta bloggar lyckats tappa bort mig själv på vägen, och efter en stund vet jag inte längre vad jag egentligen vill ha sagt. Så, vi tar och gör ett nytt försök.

 

Darra, bloggvärlden, en hopplös bloggare på intåg, igen. 

 

Jag är inte din Victoria.

 

Victoria
12.06.2017 kl. 22:44

En 21-åring som trodde hon hade läget under kontroll, men det visade sig att hon egentligen inte har en aning om vad hon håller på med. 

 

"...the internet is not good for you"

- Scully

 

 

Här blandas dåliga mobilbilder med analoga fotografier och digitala stillbilder.

Här samsas halvtänkta tankar med fullständiga texter och pretentiösa rubriker.