svävar

Jag vet inte riktigt varför, men för tillfället känns det som att jag svävar i något slags tomrum. Dagarna flyter in i varandra, och det känns som att jag stampar på stället men jag vill röra mig framåt. Som att springa i en dröm, man vill springa men varje steg känns så tungt att ta och går i slow-motion och man kommer ingen vart.

Men att sväva i ett tomrum är också ganska skönt. Inga krav och inga måsten, man bara glider runt. Vilket förstås bara är en illussion, men må den vara en liten stund till.

Victoria
06.08.2017 kl. 20:20

idyllen med pricken på i:et

Så här vill jag alltid leva. Stiga upp på morgonen, utvilad och full med energi, för att äta morgonmål tillsammans med familjen. Gå ut och pyssla med något projekt, slipa en stol eller lägga skivor i taket. Få tvätta av sig sågspån och damm i sjön för att sedan äta lunch. Att få åka i bil utan tak för att göra en jobbgrej och sedan åka hem just innan solen går ner över trätopparna. Sånt här vill jag gärna ha mer av i mitt liv.

Victoria
03.08.2017 kl. 21:40

bananbåt

Vad är detta?

En banan?

Nästan, en bananbåt! Eller ja, en gul kajak då. Min morbror byggde den då han gick i folkhögskola och för några år sedan började jag paddla med den. Det är redan länge sedan, men jag fick fiilis att testa på det igen efter att jag gjorde en artikel för ÅU om kanotuthyrning på Aura å. Så i dag plockade jag och N fram kajaken och satte den i sjön. N fick också testa på och jag passade på att ta några bilder. Det blåste ganska ordentligt och det var rejält tungt, men roligt! Jag måste åka ut på en längre tur någon dag då det inte stormar så att näckrosbladen vänder sig aviga på vattenytan.

Victoria
01.08.2017 kl. 22:46

#wokeuplikethis

Jag vaknade upp till sista arbetsdagen den här sommaren. Håret var perf, så jag gjorde inget åt det som jag brukar göra. Hela dagen gick i samma stil, förvånandsvärt smidigt och utan ansträngning. I ett huj skrev jag en kolumn, gjorde en intervju, skrev ut den och fixade klart en annan artikel. Bättre sista dag kan man knappast ha.

Efter jobbet åkte jag och N hem till Borgå för att äntligen få lite semester. Ska bli så skönt att få koppla av och ta itu med de där sakerna man annars inte får gjort. Jag vet inte när jag senast skulle ha haft så här mycket ledig tid att fylla med precis det jag känner för. Augusti, come at me bro.

Victoria
31.07.2017 kl. 23:03

sista tiden i åbo

Snart är juli slut och sommarjobbet slutar. I augusti väntar en skön, lång och välförtjänt semester hemma i Borgå. Men innan vi åker hem tillbringade vi ett sista veckoslut i sommar-Åbo.

fredag: Fredagsfeeling på jobbet och jag var ganska mör när jag kom hem. Vaknade till liv senare på kvällen och vi gick ut en stund. Vi satt med N på muren utanför konstmuséet och pratade om hundar samtidigt som vi lyssnade på Måns Zelmerlöw som spelade på DBTL. Najs.

lördag: Min lediga dag, så vi passade på att gå på äventyr till Runsala. Vi åkte ut med vattenbussen och gick omkring där och fotade (analogt förstås) och försökte desperat få fårens uppmärksamhet. Om någon hörde två dårar som bräkte på Runsala igår, det var jag och N.

söndag: Jobbade som söndagswebb, nästsista dagen på jobbet. Nästsista dagen i Åbo också, och en hel del städande och packande ska vi hinna med innan det är dags att sova. Imorgon är det sista dagen på jobbet, imorgon åker jag hem.

Victoria
30.07.2017 kl. 18:22

framkallade fotografier

Mina bilder är framkallade! Jag gjorde en intervju* i Kameraboden (tydligen min nya hanging-spot) och passade på att lämna in min filmrulle. Vi pratade en hel del om olika filmrullar och det nya intresset för film som växer fram och jag berättade om min kamera. När jag hämtade de framkallade bilderna var ägaren minst lika intresserad av att få se bilderna som jag var.

"Det ser nog ut som att du har gjort ett bra loppisköp."

Och visst, fyndet var verkligen ett fynd. Kolla bara på bilderna! De blev riktigt bra, i alla fall i verkligheten. (Jämför med bilderna här.) Nu är bilderna fotade med min digitala kamera, så de ser förstås lite annorlunda ut, men de återger fotona ganska bra ändå. Måste snart investera i en skanner.

*Jag sommarjobbar på Åbo Underrättelser och får göra alla möjliga intervjuer.

Bonusbild: Den här bilden tog jag "av misstag" då jag skulle snurra fram rullen till bild nummer ett. (Jag är så paranoid att jag för säkerhets skull riktade kameran mot ett motiv ifall det ändå skulle bli en bild av det.) Detta är resultatet, alltså bild noll, eller en halv bild om man vill vara noga. Jag tycker den ser ganska cool ut, har lite domedagsvibbar över sig. Det är tydligen min thing när jag ska ta bilder analogt, under mörkrumskursen tidigare i våras framkallade jag en bild av domkyrkan som fick namnet "Domedag över Domkyrkan". Måste visa i ett senare skede!

Victoria
27.07.2017 kl. 20:06

kameraäventyr

Jag gick till Kameraboden igår och min Minolta fick diagnosen "Den fungerar!". Jag drog faktiskt en lättnadens suck utan att jag ens visste att jag spänt hade hållit andan. Med nya batterier och film (herregud, film!) gick jag glatt ut ur butiken och började genast planera vad jag skulle fotografera.

Så igår gick jag och N omkring och fotade i Puolalaparken (med arbetsfördelningen han gick och jag fotade). Jag tog några mobilbilder som minne och lite som referens då jag äntligen får se mina framkallade bilder.

På äventyrs- och fotohumör åkte vi i dag till Nådendal och gick omkring i de gamla delarna av staden. Huvudmålet med utflykten var att fota slut filmrullen (och se platser där N har jobbat). Imorgon kommer jag att föra filmen för framkallning.

För en stund sedan snurrade jag tillbaka filmen och tog ut rullen och nu står den på soffbordet i den där lilla plasttuben som filmen kom i. Jag är så spänd! Som ett litet barn på julafton! Det är väl nästan det, jag har ju ingen aning vad som väntar i paketet av framkallade bilder. Jag vet ju inte hur tät, eller snarare hur gles, kameran är eller om den har några andra svagheter som påverkar bilderna. Vi får vänta och se...

Victoria
26.07.2017 kl. 23:02

En 21-åring som trodde hon hade läget under kontroll, men det visade sig att hon egentligen inte har en aning om vad hon håller på med. 

 

"...the internet is not good for you"

- Scully

 

 

Här blandas dåliga mobilbilder med analoga fotografier och digitala stillbilder.

Här samsas halvtänkta tankar med fullständiga texter och pretentiösa rubriker.